Novosti

OSTANITE NA MORU!

Prvo je bilo ostanite doma, pa onda ostanite odgovorni, a sad se približava ljeto i zato dobro zvuči ovaj naslov «Ostanite na moru!» Ima puno razloga. Jer, kao pravi pomorac, vi ste doma i na moru. Di ćeš lipše nego ostat doma na svome brodu. Ništa ti više ne triba. Nema ništa lipše nego otvorit paštetu i zdenka sir isprid kabine. A da ne govorim i bocu vina. I to je najmanje, ono šta svatko može nekako sebi priuštit. A sad idemo dalje…

Može se ulovit i obid, neku lipu ribu, sve na čistoj ariji, a čak ni policija ti ne mora stisnit ruku, imaš totalnu samoizolaciju. Ako uđeš u misto, možda se neće platit ni vezarinu, haha, a nemaš di trošit novce jer je sve zatvoreno. Tako da korona na moru je za krepat od smija.

I oni koji su to davno shvatili, njima je upućen ovaj naslov. Ako ste već na moru, onda i ostanite na moru. A naslov je upućen i ovima šta ovih dana ka mahniti daju intonak jer ne vide dana ni sata kad će više na more. Kako smo na ovome webu već i prognozirali – bit će to pravi stampedo.

Sve se odvija u drugome navigacijskom kursu, nema više ni zafrkancije da vam trebaju propusnice, čak se i riba uputila u nove relaksirajuće mjere, govore da se dobro love skuše. A sad zamisli kad se uplovi u Stari Grad ili u Hvar, ili u Vis, Komižu, Supetar, Bol, Pučišća, Postira, Milnu…

Županijska lučka uprava dotjerala je svoju Srednju Dalmaciju sa 51 lukom i nizom privezišta, posvuda se uspjelo radit i gradit, obnavljat rive, i porte, u Sućurju, po Šolti, u Marini, Kaštel Starom, po Braču, Visu… I zato, ostanite na moru!