Novosti

HVAR ZA SRETAN USKRS

Sezona je otvorena, Uskrs joj daje vjetar u leđa, a jednako i tradicionalna regata pod ravnanjem PBZ-a evo već 23. put u Hvaru, u gradu na izuzetno svjetski „uknjiženom“ otoku, pravom simbolu i sinonimu za turizam. Hrvatska se teško može pohvaliti ičim tako prepoznatljivim na svjetskoj turističkoj sceni, osim Dubrovnikom.

IZAZOVI I AVANTURE

Poznate su hvarske regate, i Novogodišnja, i Uskršnja, uvijek su to bili posebni aperitivi za otvaranje sezone, nove godine, ljeta... Hvar je i inače idealan primjer za cjelogodišnji turizam, jer nema ništa ljepše nego odmorit se u Hvaru usred zime, a imaš ugođaj kao usred ljeta, samo još i ljepše, jer nema vreve, gužve, strke. sve je usporeno i kao izmišljeno za neku romantičnu priču, a nije isključivo penzionerski, naprotiv, otok gradu Hvaru stoji na dlanu s nizom izazova na stotinjak kilometara uzduž i poprijeko od Sućurja na jugoistoku do Hvara i Paklenih otoka na krajnjem zapadu.

Sve što ti pada na pamet može ti se dogoditi na Hvaru. Od dobre hrane, jedrenja, možda čak i kupanja, sunčanja svakako, provoda u sitne sate, prekrasnih izleta u prirodu, od špilja do planinskih uzvisina, zabiti usred otoka, južne obale s nizom uvala i divljim Šćedrom, autohtonih vinograda i plavca hvarskog, lavande, maslina...

PRIVLAČNOST SREDNJE DALMACIJE

Priču s fotkama o Hvaru otprije nekidan uoči Uskrsa ispričao je Leon Šurija na jedrilici „farr 40“, član u posadi desetorice na brodu glasovitih poklonika jedrenja, znanih kao Zrinka i Mario Hrvoj. Jedrilo se i navigacijski i na štap, pa i preko Pokonjeg Dola pred Hvarom do otočića Host na ulazu u Višku luku. Nije bilo baš previše brodova s obzirom na promjenjivo vrijeme ali naravno, nisu izostali Slovenci, Generali, puno mladog svijeta, stranih turista, a onda nije falilo ni provoda svake večeri u najstarijem kazalištu u Europi, u Arsenalu hvarskom usred mista koje planetarno privlači već jednu „malu vječnost“ kao karakteristični izvorni ugođaj Srednje Dalmacije sa svim obilježjima mediteranskog temperamenta, ukusa i okusa.