Novosti

HRVATSKA ZAJEDNO U HVARU

Dani hrvatskog turizma 2018. održani u Hvaru na kraju sezone spektakularno su poslali poruku da kraja sezone zapravo – nema! Svakako će se zapamtiti ideja zajedništva svih snaga počevši od premijera Andreja Plenkovića i hrvatske vlade te ostalih sudionika, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva turizma s jasnim planom i projektom brendiranja i artikuliranja Hrvatske kao turističke zemlje spremne da sezona postane jedna konstanta.

Naravno da su svi ti pogledi na hrvatski prosperitet uz more vezani za jedan pojam, za svaku luku na otocima ne samo u Srendjoj Dalmaciji, ali je činjenica da Splitsko-dalmatinska županija sa 51 lukom u isto toliko gradića na obali i otocima predstavlja nešto kao srce tog motora razvoja. Svaka nova riva ili svaka nova lučica s bovama ili vezovima – temeljni je preduvjet svega što se odvija i na pomorskoj i na turističkoj hrvatskoj sceni.

Zato pljesak zaslužuje i sama manifestacija Dana hrvatskog turizma koja je okupila tisuću zainteresiranih ove godine u Hvaru, a nagrade svima koji doprinose bit će vjetar u leđa za sve inicijative u smjeru kreiranja projekta cjelogodišnje sezone. Totalna pomorska i turistička Hrvatska – kao simbolika: najavljeni su Dani hrvatskog turizma za dogodine i to u Slavoniji, samo na prvi pogled daleko od mora. Svakome gostu je drago putovati u nove različitosti, od mora do „panonskoga mora“ a sve u istoj zemlji. Luka je zakon!